Trek in een sigaret?

Article banner

Als je jezelf nicotine ontzegt door minder te roken of helemaal te stoppen, kan dat zorgen voor een reeks onprettige ontwenningsverschijnselen en een intens verlangen om te roken. Het is dit verlangen dat je vastberadenheid kan aantasten en ertoe kan leiden dat je toch weer een sigaret pakt.

WAT TE DOEN ALS JE TREK IN EEN SIGARET KRIJGT

Hoe kun je ontwenningsverschijnselen verminderen?

Sommige mensen kunnen ‘cold turkey’ stoppen met roken en slagen er in om de eerste paar moeilijke dagen en weken door te komen, terwijl de nicotine hun lichaam verlaat. Anderen geven er de voorkeur aan om de hoeveelheid nicotine in hun systeem langzaam af te bouwen met een nicotinevervangende therapie, zoals NiQuitin® Transparante Pleisters en NiQuitin® Minizuigtablet, die de overstap op een leven zonder sigaretten draaglijker maken.

“Het is klinisch bewezen dat NiQuitin de slagingskans om te stoppen met roken verdubbelt in vergelijking met een ‘cold turkey’ poging zonder hulpmiddelen.”

Uit klinisch onderzoek blijkt datNiQuitin® Transparante Pleister de nicotine-ontwenningsverschijnselen in de eerste twee weken na het stoppen verlicht en het verlangen naar nicotine met minimaal 35% verminderd. Dat komt doordat de pleister de hele dag door therapeutische nicotine afgeeft en je daardoor minder last hebt van ontwenningsverschijnselen.

Wat te doen als je trek in een sigaret krijgt

Nicotinevervangende therapie is een hulpmiddel bij het stoppen met roken waarmee nicotine wordt toegediend zonder dat je je lichaam blootstelt aan de vele schadelijke chemicaliën in sigarettenrook. En omdat ze minder nicotine bevatten dan sigaretten en de nicotine langzamer vrijkomt in het lichaam dan bij roken, is de kans klein dat je afhankelijk wordt van pleisters of minizuigtabletten

Als je vastbesloten bent om meteen te stoppen, gebruik dan NiQuitin® Transparante Pleister om in 2 of 3 stappen (afhankelijk van het aantal sigaretten dat je per dag rookt) de hoeveelheid nicotine in je lichaam af te bouwen totdat je de pleisters niet meer nodig hebt. Als je onverwacht trek krijgt in een sigaret, gebruik dan NiQuitin® Minizuigtablet. Deze werken snel en zijn makkelijk mee te nemen zodat je op ieder moment controle kunt houden. De producten van NiQuitin dienen niet tegelijkertijd gebruikt te worden.

Of je het nu alleen op wilskracht doet of de trek in een sigaret tegengaat met nicotinevervangende therapie, het goede nieuws is dat de receptoren in de hersenen van rokers na 6 tot 12 weken onthouding weer normaal worden


"Het afkicken van een nicotineverslaving is niet makkelijk, maar met goede hulp kan je het!"